Nieuws

Het Vintage Festival wordt gehouden tijdens de bekende Farm & Country Fair in Aalten. Het festival is een prachtig onderdeel van deze buitengewoon verrassende beurs, die jaarlijks door zo'n 30.000 en  40.000 mensen uit heel Nederland, Duitsland en België wordt bezocht. Een deel van het fairterrein wordt gereserveerd voor deelnemers en producten helemaal in de tijd tussen 1920 tot 1980, rondom een plein waarop je kunt genieten bij de gezellige foodtrucks. De landelijke locatie, gevarieerde stands, vele activiteiten, creatieve aankleding en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat je je thuis voelt. www.countryfair.nl

 

Wat is Vintage?

Vintage is de benaming voor meubels en kleding uit de jaren 1920 tot eind jaren '70. Meestal gaat het om designerkleding of handgemaakte producten die typisch zijn voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde hebben. Vintage is te jong om antiek te mogen heten. Kleding en voorwerpen die een 50, 60 of 70-jaren look hebben, hoeven niet per definitie vintage te zijn. Als iets nagemaakt is, dan heet dat retro. Kleding die ouder is dan 1920 wordt meestal beschouwd als antiek en is populair bij verzamelaars, maar wordt zelden nog gedragen.

 

 

Producten, catering, voertuigen en caravans van toen

Het Vintage Festival is gezellig van opzet. Er zijn mooie producten verkrijgbaar, maar ook kun je genieten van voertuigen, vrachtwagens en caravans van toen. Natuurlijk is de catering helemaal in vintage stijl. Naast leuke foodtrucks is het gezellige, populaire vintage café is er weer!

Nostalgische kermis

Natuurlijk wil iedereen graag in de attracties bij de nostalgische kermis. Vanuit het reuzenrad kijk je over het hele terrein. De rups roept waarschijnlijk nog het meest nostalgische gevoel op. De kleintjes genieten in een wagentje of op een paard in de draaimolen.